Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 april 2021

Profiel lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen 2022

Algemeen

De lijsttrekker is het boegbeeld van D66 Lelystad in de campagne. Een gedreven politicus die in staat is om mensen aan zich te binden. Je debatteert met gemak, weet om te gaan met media-aandacht en bent de leider van het team dat voor D66 de verkiezingen ingaat, met alle verantwoordelijkheden die daarbij horen.

 

Je weet de belangrijke punten voor D66 goed naar voren te brengen en hier steun voor te krijgen. Je hebt een visie voor de stad en kunt die goed verkondigen. Dat doe je overtuigend, met lef en enthousiasme. Mensen vinden je een sympathieke persoonlijkheid en hebben het vertrouwen in je.

 

Je weet de kiezer aan te spreken met een positieve en open boodschap. Ook voel je de verantwoordelijkheid om van de kandidaten een hecht team te maken. Je coacht positief en spreekt aan indien nodig. Je weet nieuwe kandidaten goed te ondersteunen en ervaren raadsleden de ruimte te geven, zonder zelf de grip te verliezen. Het beste resultaat voor D66, dat staat bij jou voorop.

 

Verantwoordelijkheden

In de campagne voer je het team van D66 in Lelystad aan. Je durft, in overleg, strategische keuzes te maken. Vrijwilligers en kandidaten enthousiasmeren lukt je met gemak. Uiteraard neem je ook deel aan verkiezingsdebatten en mediaoptredens. Dit doe je zonder schroom.

Competenties

We verwachten veel van onze lijsttrekker. Zo ben je:

 • een echte verbinder
  • je verbindt alle kandidaten tot een hecht team, inclusief vrijwilligers
 • een uitstekend debater
  • je weet de standpunten van D66 goed te verwoorden en kunt scherp debatteren, zonder de persoonlijke relaties te verstoren
 • besluitvaardig
  • Je durft beslissingen te nemen, ook als je daarbij weerstand kunt ervaren
 • een echte netwerker
  • Je legt makkelijk contact met anderen en onderhoudt netwerk relaties
 • Een natuurlijke leider
  • Met een natuurlijk overwicht weet je leiding te geven aan het team en de campagne

 

Daarnaast heb je als lijsttrekker:

 • Analytisch vermogen
  • Je kunt snel ingewikkelde informatie doorgronden en een onderscheid tussen hoofd- en bijzaken maken
 • Een progressieve visie op de toekomst van de stad
  • Je weet waar je met de stad naar toe wilt en denkt hierbij niet alleen aan 2024, maar vooral ook aan 2050 en verder
 • Overtuigingskracht
  • Je brengt voorstellen met flair en overtuiging en weet anderen hierin mee te krijgen

 

Ervaring en vereisten

Als lijsttrekker rust er een flinke verantwoordelijkheid op je. Daarom voldoe je aan het ‘profiel raadslid GR2022’ en dit profiel. Het gedachtegoed van D66 ken je door en door en kun je toepassen op alle belangrijke thema’s in de gemeente. Dit draag je enthousiast uit.