Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 6 november 2020

Verkiezing Beste Conciërge basisschool 2020

D66 Lelystad organiseert voor het eerst de verkiezing van de Lelystadse conciërge.

Conciërges zijn heel belangrijk voor leerlingen en docenten. Zij weten vaak precies wat er speelt onder de scholieren, zorgen voor toezicht en sociale veiligheid en helpen met onderhoud van de scholen waardoor docenten zich op het lesgeven kunnen concentreren. Met deze verkiezing zetten we deze sleutelfiguren graag in het zonnetje. Op 18 oktober sloot de mogelijkheid om conciërges te nomineren.

We hebben afgelopen weken ruim 34 steunbetuigingen ontvangen van leerlingen, ouders en docenten met ontzettende lieve en enthousiaste verhalen over Lelystadse conciërges.

Uit alle mails heeft de vakkundige jury, bestaande uit: Sanne de Wilde (fractievoorzitter D66 Lelystad), Elly van Wageningen (voormalig wethouder Onderwijs) en Martin Groeneveld (voorzitter afdeling D66 Lelystad)  de vele aanmeldingen en steunbetuigingen van de conciërge van het jaar in Lelystad beoordeeld en  de winnaar is………….

Ton Mul                Van basisschool de Triangel

Het juryrapport zegt het volgende: De jury is onder de indruk van hetgeen is aangegeven in zijn aanmelding. Met name de gebeurtenissen rondom de brand en de verhuizing naar nieuwe scholen en de rol van Ton hierin heeft indruk op de jury gemaakt:

“Om de school zo snel mogelijk toegankelijk te maken voor leerkrachten en leerlingen voor de gedeeltelijke heropening van de scholen in mei, was Ton dagelijks in de weer”. Ook in de zomervakantie werkte Ton keihard door: de muren werden wit geschilderd, meubilair op zijn plek gezet en magazijnen verder ingericht , om er maar voor te zorgen dat er zoveel mogelijk klaar zou zijn voor het nieuwe schooljaar. Hieruit blijkt een wel zeer grote betrokkenheid met zijn school de Triangel.

Op vrijdag 6-11-2020 om 10.30 uur is bij basisschool De Triangel , Kennemerland 17 Lelystad , een prachtige wisseltrofee en boeket en een cadeaucheque overhandigd aan de nietsvermoedende Ton Mul.

De prijs is uitgereikt door provinciaal fractievoorzitter D66 Tiko Smetsers.