Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 16 december 2018

Betere educatie jongeren over democratie en rechtstaat

Provinciale Staten hebben woensdag 19 september ingestemd met het initiatiefvoorstel van D66, CDA en PvdA om een onderzoek te starten naar de opzet van een educatieprogramma Democratie en Rechtsstaat. Het uiteindelijke programma is bedoeld voor middelbare scholieren en studenten. Daarnaast kan het worden ingezet voor diverse andere groepen. Dit initiatiefvoorstel van onze Lelystadse Statenlid Margriet Papma willen we jullie niet onthouden.

Jongeren debatteren in het provinciehuis

Nieuwsgierig geworden? Op de website van D66 Flevoland kun je meer lezen:

Provinciale Staten van de provincie Flevoland starten met een educatieprogramma Democratie en Rechtsstaat op initiatief van D66, CDA en PvdA.

Thema

Onderwijs

De belangrijkste voorwaarde voor kansengelijkheid en persoonlijke ontwikkeling is onderwijs en een leven lang leren. Daarom maken we ons landelijk én lokaal hard voor het beste onderwijs voor iedereen, ongeacht afkomst of leeftijd.

Lees meer