Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 8 maart 2018

Schuldvrij Lelystad: 15 maart

Op donderdagavond 15 maart organiseren D66, PvdA, SP, Christenunie, Groenlinks en CDA een thema avond over de problematiek rondom schulden. Veel inwoners van Lelystad kampen met problematische schulden. En dat is vaak ook een onderlegger voor allerlei andere maatschappelijke problemen.

De avond vindt plaats in de Flevomeer Bibliotheek in Lelystad. Diverse Lelystadse ervaringsdeskundigen komen aan het woord. Dat zijn inwoners die zelf met dit probleem te maken hebben, maar ook professionele en vrijwillige hulpverleners.

Gespreksleider Elisabeth van den Hoogen probeert het gesprek zo veel mogelijk weg te houden bij politiek en bestuur, en zo veel mogelijk te richten op de daadwerkelijke dagelijkse praktijk. Hoe is het om schulden te hebben als inwoner van Lelystad? Is er wel een echte uitweg uit het schuldenmoeras? Aan het eind van de avond reflecteert journalist Kees Bakker kort op die en andere vragen.

Iedereen is van harte welkom. Toegang is gratis.