Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 18 december 2017

D66 Lelystad stelt kieslijst en programma vast

Afgelopen zaterdag heeft in Utopodium in Lelystad de Algemene Afdelings Vergadering plaats gevonden. Hier zijn de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld. Er werden meer dan 50 amendementen behandeld, het is duidelijk dat onze leden actief mee denken.

De lijst is een goede mix van ervaring en nieuw talent. En er is gekozen voor nieuw elan.

In juni is huidig fractievoorzitter Sanne de Wilde tot lijsttrekker gekozen. De rest van de lijst is onlangs gekozen. Nummer 2 op de lijst is huidig fractie-assistent Joop Meijer (financieel expert), nummer 3 opkomend jong talent Danny van der Scheer (student) en daarna volgt ervaren bestuurder Niels Falch. De huidige raadsleden Peter Schot en Diane Bergman ondersteunen hun nieuwe collega’s vanaf de plaatsen 5 en 8. Op de plekken 6 en 7 staan huidig fractie-assistent Rijk Heemsbergen en nieuw talent Mark Scholten.

Lijsttrekker Sanne de Wilde: “Met haar verkiezingsprogramma ‘Ruimte voor Lelystedelingen’ wil D66 in Lelystad echt werk gaan maken van het duurzamer maken van de stad,  investeren in het stadshart met o.a. regelluwe zones en een impuls geven aan het onderwijs. Lelystedelingen hebben er recht op!

Ik ben ervan overtuigd dat we met dit vrijzinnige programma en deze geweldige lijst bij de volgende verkiezingen weer verder kunnen groeien.”

Voor de volledigheid volgt hier de gehele kandidatenlijst:

1 Sanne de Wilde
2 Joop Meijer
3 Danny van der Scheer
4 Niels Falch
5 Peter Schot
6 Rijk Heemsbergen
7 Mark Scholten
8 Diane Bergman
9 Heidy Smit
10 Hans Somsen
11 Marion Boshuizen
12 Niels Abcouwer
13 Pieter Casse
14 Dorrith Hillebrink
15 Johanna Holtmaat
16 Margriet Papma
17 Jeroen Kok
18 Tiko Smetsers

 

D66 Lelystad Verkiezingsprogramma 2018-2022 – Ruimte voor Lelystedelingen